Buro 17

Coaching en Training voor 12-17 jaar

Schoolfrustratie! Je kind worstelt met het schoolwerk. Je bent bang dat hij het bijltje erbij neer gooit en het schooljaar niet gaat halen. Die online lessen maken het nu al helemaal niet gemakkelijk; structuur ontbreekt aan alle kanten, zicht op het effectief volgen van de lessen is er bijna niet, vragen stellen doet hij niet in de online les en wordt het huiswerk wel gemaakt?

Herken je dit: 

1. Je zoon/ dochter is druk met het huiswerk. Zodra hij/ zij het cijfer voor de toets terugkrijgt is het weer onvoldoende. Hij/ zij begrijpt er niks van, heeft uren geleerd en nog is het niet goed. Vanuit de basisschool kreeg hij/ zij toch echt dit schooladvies, maar kan hij/ zij het wel aan?  Compleet gefrustreerd probeert hij/zij steeds meer onder het huiswerk uit te komen. Je bent bang dat hij/ zij het jaar op deze manier niet gaat halen, ondanks dat hij/ zij zijn best doet.

2. Je hebt echt geprobeerd om te helpen met het maken van huiswerk, maar het lijkt wel of je Swahili praat, hij/ zij begrijpt er helemaal niks van. Je ziet ook wel in dat je zoon/ dochter het niet makkelijk heeft, maar op dit moment heb je geen goed idee hoe je hem/ haar kan helpen. 

3. Je ziet de motivatie zakken onder het nul punt. Hij/ zij heeft er HE-LE-MAAL GEEN ZIN!!!! meer in. Door die online lessen is het makkelijk voor hem/ haar om zijn/ haar snor te drukken. Vakken waar hij/ zij niks mee heeft of de lesstof niet van begrijpt, daar zette hij/ zij zich al moeizaam voor in, maar het lijkt wel of hij/ zij zich nu voor de andere vakken ook steeds minder inzet. Hij/ zij heeft al geroepen dat dit nu toch al een verloren jaar is door COVID-19.

4. Plannen, het lijkt wel of dat woord niet voor komt in het woordenboek van jouw zoon/ dochter. Hij/ zij heeft morgen een toets, dat weet hij/ zij al ruim 2 weken. Waarom begint hij/ zij dan vandaag pas met leren? Hij/ zij loopt nu compleet te stressen, is chagrijnig en dat humeur heeft effect op iedereen in huis. 

5. Die zoon/ dochter van jouw is te lief! Wil altijd overal helpen. Dit gaat dan wel ten koste van zijn/ haar huiswerk en dat heeft hij/ zij vaak te laat door. En het is niet dat hij/ zij zijn/ haar huiswerk niet wil maken en geen zin heeft in school, hij/ zij is alleen erg sociaal en behulpzaam. Prioriteiten stellen is lastig voor hem/ haar, naast NEE zeggen tegen anderen. Hier heeft hij/ zij op school wel last van; docenten die zeuren dat hij/ zij zijn/ haar werk weer niet af heeft, dat hij/ zij een keer aan het werk moet gaan en luisteren naar zijn/ haar verweer doen ze steeds minder. Dit maakt hem/ haar erg verdrietig, want hij/ zij wil wel heel graag!

Hoe nu verder?

  • Je zoon/ dochter doodongelukkig zien worden door de onvoldoendes die hij/ zij haalt, ondanks zijn/ haar harde werk. In de klas begrijpt hij/ zij alles zegt hij/ zij, alleen thuis gaat het niet meer. Hij/ zij voelt zich dom en wordt bijna ziek van de gedachte dat hij/ zij weer een toets moet maken.
  • Iedere dag met je zoon/ dochter gaan zitten om hem/ haar te helpen met het maken van zijn/ haar huiswerk? Vervolgens de werkstukken en opdrachten voor Kunst en Cultuur maar te maken voor hem/ haar, omdat hij/ zij er zelf echt niet uitkomt? Tuurlijk wil je hem/ haar helpen, maar zelf heb je ook wel andere dingen te doen.....
  • Heeft je zoon/ dochter gelijk en moet dit schooljaar maar als verloren worden beschouwd? Volgend jaar hopen dat het beter gaat en hij/ zij wel aan de slag gaat? Hij/ zij kan er nu natuurlijk ook niks aan doen toch? Dan kan hij/ zij maar beter wat leuks gaan doen nu; beetje gamen, misschien wat geld verdienen, afspreken met vrienden,......
  • De stress en het chagrijnige gedrag maar op de koop toe nemen? Jullie kunnen wel een stootje hebben toch? En ach, hoeveel jaar moet hij/ zij nu nog naar school?
  • Jouw zoon/ dochter is gewoon zo en zal altijd zo blijven. Je kent hem/ haar niet anders en weet ook niet hoe dit anders zou moeten.  
Ja, ik wil een gratis sessie voor mijn dochter/ zoon!

Ervaringen:

STRUCTUUR! Ik had nooit verwacht dat mijn zoon een planning zou maken en zich eraan zou houden. Zelfs zijn werk en boodschappen halen voor oma heeft hij erin gezet. Ook werkt hij met kleurtjes. 
~Moeder van zoon, 3 HAVO

Ramona was een fijne coach die mij altijd hielp. Ze was ook streng en maakte wel goede grappen. Ze liet mij vaak zelf nadenken hoe ik iets kon oplossen.
~ Anoniem, 15 jaar

Ik beveel de cursus graag aan. Ze is vrolijker en dat is ook goed voor de sfeer in huis. Ze weet nu hoe ze moet leren voor een vak. Het gaat goed!
~ Moeder van Lotte, 13 jaar

Ze was streng, ze was eng, ze was aardig, ze was Ramona. Ik vond haar in het begin maar irritant. Ze gaf mij advies. Het ging daarna wel beter thuis en ik haalde ook goede cijfers. Toen vond ik haar wel aardig.
~ Anoniem, 15 jaar

Ik kon alles kwijt bij haar. Ze was niet makkelijk voor mij, maar ze hielp mij wel.
~Deveny, 16 jaar

Ja, ik wil een gratis sessie voor mij dochter/ zoon!


 
E-mailen
Bellen
Instagram