Puber- en opvoedcoaching

 

Wie ben ik?

Ik vond school leuk, het sociale gedeelte dan. Leren stond bij mij nooit op nummer 1, met als gevolg dat mijn schoolperiode niet vlekkeloos verliep en ik thuis niet altijd te pruimen was. Ik ben vele cursussen en opleidingen gestart, die ik vervolgens niet af maakte. Natuurlijk wel overal iets van opgestoken 😉
Uiteindelijk is het goed gekomen, ik vond een manier van leren die bij mij paste.   

Ik ging mij volledig richten op wat ik echt leuk vond, lesgeven en het begeleiden van pubers. Als je bedenkt hoe mijn schoolcarrière is geweest, vraag je je misschien af wat ik in het onderwijs te zoeken had.

Het contact met de leerlingen, hun directheid, de begeleiding. Eigenlijk hielp ik pubers die met dezelfde strubbelingen liepen als dat ik vroeger deed. Ik begreep waar de pijnpunten zaten en hoe we die op konden lossen. Dat deed ik soms niet tactisch, het had wel vaak het gewenste effect.

Eind 2018 zijn wij verhuisd van de randstand naar Friesland. Tja en dan……… Ik werkte weer in het onderwijs maar ondertussen wilde ik iets anders. En dat anders is iets geworden waar ik heel blij van word, Buro 17. Ik ben mij gaan richten op het coachen, weerbaar(der) maken van puber meiden en jongens en ik help ze met de aanpak van schoolwerk op de gebieden leren, plannen en organiseren, toets- en examenvoorbereiding en het verhogen van motivatie. Daarnaast ondersteun ik ouders door opvoedcoaching. Ik zei altijd tegen leerlingen die niet wisten wat ze wilde worden, dat ik het ook nog niet wist. Dat ze van alles konden worden, ze hebben ten slot van rekening jaren de tijd om te werken en zich ook te scholen. En of dat nou om een bijscholing gaat of een omscholing, je moet gaan voor dat wat je blij maakt. En hier word ik blij van!

 

Klaar voor een kennismaking?

Typisch Ramona:

®     Energiek/ Sociaal/ maar kan ook een kluizenaar zijn.
®    Ontzettend sportief, op mijn manier. Op de bank naar sport kijken valt bij mij onder sportief zijn.
®    Kan een flapuit zijn, helemaal als ik enthousiast ben, en kan ook nog bijdehand overkomen.
®    Ik kan soms een opmerking maken om iemand uit de (veilige) tent te lokken.

Als je me zou kennen zou je weten dat......
®     Ik tegen bijna iedere hond en kat op straat praat.
®     Ik altijd zeg dat je champignons niet moet eten maar op moet gaan zitten, dat doen de
kabouters ook en met spruitjes moet je gooien.
®    Mijn gedachten bijna de hele dag aan staan, ik bijna altijd in oplossingen denk en daar dan ook mee aan kom zetten. Inschatten of iemand daarop zit te wachten, vind ik soms lastig.

®    Ik soms teruggefloten wordt door mijn traag werkende schildklier. 

Ja, ik wil kennismaken!
E-mailen
Bellen
Instagram